Het recht op arbeid biedt een meerwaarde op persoonlijk en maatschappelijk vlak

Wie wil participeren aan het normale arbeidscircuit kan via begeleid werken vrijwillige arbeid verrichten in een echte werkomgeving. Afhankelijk van je mogelijkheden, talenten en interesses gaan we op zoek naar de ideale werkplek. Met een jobcoach die je gedurende het ganse traject begeleidt en een mentor die je aanspreekpunt is op de werkvloer ben je in goede handen en kan je de job uitoefenen die je graag doet.

Voor wie?

Voor meerderjarige personen met een verstandelijke beperking die (nog niet) kunnen functioneren in het reguliere arbeidscircuit of in een beschutte werkplaats. 

Wat?

Begeleid werken is een vorm van vrijwillige arbeid. Een jobcoach zoekt een gepaste job, op basis van de interesses en mogelijkheden. Daarna kan men aan de slag in een echte werkomgeving. De jobcoach en een schaduwcoach begeleiden de cliënt tijdens de tewerkstelling zo optimaal mogelijk. Een vaste mentor ondersteunt en begeleidt hem/haar ter plaatse. 

Waar?

De jobcoach gaat op zoek naar een geschikte job in de regio van de cliënt en de voorziening. De verplaatsing van de jobcoach van Martine Van Camp naar de werkplaats mag niet langer duren dan 30 minuten. 

Praktisch? 

Nieuwe cliënten hebben een intakegesprek met de jobcoach, trajectbegeleider en de orthopedagoge. Op basis daarvan gaat de jobcoach op zoek naar een werksituatie op maat van de cliënt. De jobcoach coördineert het woon-en werkverkeer, maar de cliënt gaat er zelfstandig naar toe. 

Ons zorgaanbod altijd bij de hand?

Download de folder

Heb je een zorgvraag of extra ondersteuning nodig?

Samen met jou gaan we op zoek naar de oplossing die helemaal bij je past. Je kan hiervoor rekenen op een volledige trajectbegeleiding en opvolging. 

Zorg aanvragen