Opening woon- en dagcentrum Poels

maandag 20 december 2021

WOON- EN DAGCENTRUM POELS OPENT HAAR DEUREN

dagcentrum Poels

Drie jaar na de aankondiging neemt VZW Martine Van Camp een nieuw woon- en dagcentrum in gebruik op de plaats van de vroegere kerk van Pastoor Poels.

De kerk aan de Tulpenstraat in Diest kende in 2018 al veel minder bezoekers dan in de beginjaren en pastoor Poels wist dat, met het teveel aan kerken, zijn levenswerk met hem zou verdwijnen. ‘Die kerk moet naar Martine Van Camp gaan’ zei hij één jaar voor zijn dood. Het vergde nog heel wat wikken en wegen en steun van ere-deken Felix Van Meerbergen eer het bisdom in 2018 bereid was om het terrein met de kerk er op, aan VZW Martine Van Camp te verkopen.

Het architectenbureau KPW uit Leuven werd geselecteerd en stelde een ontwerp voor gebaseerd op De Hofstee: losse gebouwen die elk hun eigen functie hebben, zoals vroeger bij veel boerderijen.

Eind 2019 ging de aannemer Building & Partners van start en nu staan er drie indrukwekkende gebouwen te schitteren.

 

De dagbesteding, die de voorbije maanden, zowel omwille van plaatsgebrek als omwille van corona, verspreid waren over het gebouw aan de Speelhofstraat, de scoutslokalen van Poolster aan de Hortensiastraat en het gebouw in Webbekom zijn verhuisd naar de nieuwe site, waar zij de nieuwe buren worden van het Beverbeekhuis. Meer dan 55 volwassenen cliënten zullen er dagondersteuning vinden, begeleid door een ploeg van 13 medewerkers, onder leiding van Sara Naten.

Daarnaast is er op de site ook een studiocomplex, waar 6 cliënten gehuisvest zijn. Er is op het gelijkvloers, tevens een bureel voor de begeleiding van de dienst inclusieve ondersteuning en een gemeenschappelijke ruimte, waar de cliënten samen kunnen vertoeven.

Met deze site breidt VZW Martine Van Camp ook haar capaciteit uit, nu er meer persoonsvolgende budgetten worden toegekend aan mensen met een beperking.

Centrum Poels werkt nu reeds samen met het sociaal restaurant ‘Het Beverbeekhuis’ en wil een bijdrage leveren om meer leven te brengen in de wijk van Poels. Een ploeg van VZW Martine Van Camp heeft zich geëngageerd om regelmatig in een aantal straten het zwerfvuil op te ruimen. Er wordt nog gezocht naar de beste formule om bij te dragen aan de jaarlijkse wijkfeesten die in juni 2022 zullen plaatsvinden.

Reportage ROB tv: https://www.robtv.be/nieuws/nieuwbouw-dagcentrum-vzw-martine-van-camp-h…

 

Heb je een zorgvraag of extra ondersteuning nodig?

Samen met jou gaan we op zoek naar de oplossing die helemaal bij je past. Je kan hiervoor rekenen op een volledige trajectbegeleiding en opvolging. 

Zorg aanvragen